Autorităţile ruse au deschis marţi un dosar penal împotriva politicianului rus de opoziţie Ilia Iaşin, pentru că a răspândit informaţii "false" despre armata rusă, potrivit avocatului său Vadim Prokhorov, relatează CNN. Yashin este un aliat apropiat al lui Alexei Navalnîi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Departamentul principal de investigaţii a iniţiat cauza penală în conformitate cu articolul 207.3 din Codul penal al Federaţiei Ruse, împotriva lui Ilya Yashin", a declarat Prokhorov pe Facebook.

"Am primit un telefon de la un anchetator - au început să îi percheziţioneze locuinţa", a mai spus el.

Iaşin care este, de asemenea, un fost consilier municipal al Moscovei şi un aliat apropiat al lui Alexei Navalnîi, s-a pronunţat deschis împotriva războiului Rusiei cu Ucraina şi este de ani de zile un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin.

La scurt timp după ce s-a întors în Rusia, Iaşin a fost reţinut în noaptea de 28 iunie. A doua zi, el a fost arestat pentru 15 zile pentru nesupunere faţă de poliţie.

El şi-a început cariera în politica de opoziţie alături de Navalnîi şi a ajuns în prim-planul opiniei publice în timpul protestelor în masă din 2011-2012 împotriva celui de-al treilea mandat al lui Putin. De asemenea, a fost deschis un dosar penal împotriva unui alt lider proeminent al opoziţiei, Vladimir Kara-Murza, care riscă acum până la 10 ani de închisoare.

La fel ca şi Iaşin, Kara-Murza a fost reţinut şi arestat timp de 15 zile în aprilie, înainte de a fi acuzat de răspândirea de informaţii "false" despre armata rusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.