Comitetul rus de anchetă anunţă marţi deschiderea unei anchete cu privire la ”finanţarea terorismului” în contul Ucrainei implicând Statele Unite şi aliaţii acestora, citând numele unei societăţi ucrainene - Burisma - care l-a angajat pe fiul preşedintelui american Joe Biden, Hunter Bide, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ancheta (...) examinează surse şi mişcări de fonduri (în valoare) de câteva milioane de dolari americani şi implicarea unor colaboratori ai unor autorităţi şi organizaţii publice şi comerciale din ţări din Occident”, anunţă într-un comunicat acest organism, citând numele companiei de gaze natrurale Burisma, din al cărei Consiliu de Administraţie a făcut parte Hunter Biden.

HUNTER BIDEN, ÎN COLIMATOR

Achetatorii acuză - fără să prezinte elemente din dosar - că Burisma a servit drept intermediar al unor fonduri folosite ”în ultimii ani în comiterea unor acte teroriste în Rusia şi în străinătate cu scopul de a elimina personalităţi”.

Ei nu prezintă fapte precise, însă Ucraina este prezentată drept principalul suspect în asasinate ţintite de la începutul invaziei Kremlinului în această ţară în urmă cu peste doi ani.

Rusia consideră totodată că Ucraina este implicată împreună cu jihadişti în atentatul de la 22 martie la o sală de concert, Crocus City Hall, la periferia Moscovei, soldat cu 144 de morţi.

Kievul şi Occidentul au respins această versiune - pe care nu a coroborat-o până în prezent niciun element -, în contextul în care gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul.

Potrivit Comitetului rus de acnhetă, aceste investigaţii au fost lansate în baza unei cereri a unor deputaţi ruşi cu privire la ”finanţarea unor activităţi teroriste de către funcţionari de rang în alt din Statele Unite şi din state membre NATO”.

Colaborarea lui Hunter Biden cu Burisma este unul dintre subiectele predilecte ale adversarilor republicani ai casei Albe în acuzarea familiei Biden de afaceri dubioase.

UN FOST INFORMATOR FBI ARESTAT

Fiul preşedintelui american a negat întotdeauna că a făcut ceva ilegal sau imoral, la fel ca tatăl său.

Ancheta americană nu a condus la un rezultat concret până în prezent.

În februarie un fost informator FBI, Aleksandr Smirnov, a fost arestat în cadrul procedurilor din cauză că a fabricat acuzaţii false de corupţie împotriva lui Joe Biden şi Hunter Biden.

Aleksandr Smirnov, în vârstă de 43 de ani, un fost informator al poliţiei federale americane (FBI), este suspectat de faptul că l-a minţit pe ofiţerul care-l gestiona în 2020, căruia i-a dat informaţii false despre familia Biden - furnizate de serviciile ruse de informaţii.

El i-a acuzat pe nedrept pe şeful statului american şi pe fiul acestuia de faptul că au primit fiecare mită în valoare de cinci milioane de dolari pentru ca Burisma să scape de o urmărire penală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.