Forţe ruseşti au ”dejucat” noi atacuri, în noaptea de luni spre marţi, în regiunile Tula şi Belgorod (vest), a anunţat Moscova marţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două vehicule aeriene fără pilot au fost distruse de apărarea antiaeriană deasupra teritoriului regiunii Tula”, situată la sud de regiunea Moscova, cu care se învechinează, a anunţat pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Altă dronă a fost doborâtă în regiunea rusă Belgorod, la frontiera cu Ucraina, luni către ora locală 23.00 (şi ora României), a anunţat marţi aceeaşi sursă.

Ministerul nu prezintă informaţii despre eventuali răniţi sau pagube.

Atacuri cu drone vizând teritoriul Rusiei şi Peninsulei Crimeea, anexată de Mscova în 2014, au avut loc aproape zilnic în ultimele săptămâni, ţintind capitala rusă, în cadrul unei contraofensive lansate de Kiv la începutul lui iunie.

Luni, Rusia a anunţat că a ”dejucat” atacuri nocturne cu dronă în regiunile Moscova şi Briansk (vest).

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski saluta, la sfârşitul lui iulie faptul că ”războiul a ajuns pe teritoriul Rusiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.