Ruşii continuă să evacueze civilii din Kherson în timp ce îşi fortifică apărarea în regiune, a declarat un oficial ucrainean, citat de CNN. Zona de evacuare a civililor din regiunea Herson, parţial ocupată de Rusia, a fost extinsă la 15 kilometri de râul Nipru, a anunţat luni liderul prorus al regiunii, liderul pro-rus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ocupanţii ruşi continuă să evacueze populaţia civilă din Herson şi de pe malul vestic al regiunii Herson. În plus, ei jefuiesc toate bunurile pe care le găsesc - de la echipamente la ambulanţe", a declarat Serhii Khlan, membru al Consiliului Regional Kherson, în timpul unui briefing de luni.

Forţele ucrainene au făcut progrese de-a lungul malului vestic al râului Dnipro. Khlan a declarat că bunurile jefuite au fost duse în oraşul Skadovsk, în apropiere de Crimeea. CNN nu a putut verifica afirmaţia. El a mai spus că ruşii construiesc fortificaţii mai la sud de-a lungul malului estic, aproape de locul unde Dnipro se varsă în Marea Neagră.

Zona de evacuare a civililor din regiunea Herson, parţial ocupată de Rusia, a fost extinsă la 15 kilometri de râul Nipru, a anunţat luni liderul prorus al regiunii, liderul pro-rus.

"În legătură cu posibilitatea utilizării de către regimul ucrainean a unor metode de război interzise, precum şi cu informaţiile disponibile despre pregătirea de către Kiev a unui atac masiv cu rachete asupra barajului hidrocentralei Kakhovka, există un pericol imediat de inundare a teritoriului regiunii Kherson, de distrugere masivă a infrastructurii civile şi de catastrofă umanitară", a declarat Vladimir Saldo într-o postare pe Telegram.

"Acest lucru este valabil pentru aşezările din districtul urban Nova Kakhovka, districtele municipale Golopristansky, Aleshkinsky, Kakhovka, Gornostaevsky, Velikolepetikhsky şi Verkhnerogachiksky", a spus el.

Saldo a susţinut că regiunea Kherson rămâne sub "protecţia de încredere a armatei ruse" şi că decizia de a extinde zona de evacuare va crea "o apărare stratificată care va face posibilă respingerea atacului trupelor ucrainene şi protejarea civililor". Liderii ucraineni în exil din regiunea Herson i-au acuzat pe liderii susţinuţi de Rusia că au stârnit "isterie" pentru a intimida populaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.