Rusia a cerut luni încetarea luptelor din Gaza şi a declarat că o reluare a negocierilor israeliano-palestiniene este esenţială pentru a evita riscul unui război mai amplu şi o creştere a "activităţii teroriste", relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia, care are relaţii cu Iran, Hamas şi cu marile puteri arabe, precum şi cu palestinienii şi cu Israelul, a acuzat în mod repetat Statele Unite şi Occidentul că ignoră necesitatea unui stat palestinian independent în cadrul graniţelor din 1967.

"Prioritatea de astăzi este încetarea rapidă a ostilităţilor în Gaza", a declarat Ministerul rus de Externe. "În caz contrar, ne vom confrunta cu riscurile de radicalizare şi de creştere a activităţii teroriste şi cu pericolul ca acest conflict să îşi extindă geografia", avertizează MAE rus.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Rusia, care luna trecută a înfuriat Israelul invitând o delegaţie Hamas la Moscova, a declarat că unitatea palestiniană este esenţială pe baza Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, condusă de Mahmoud Abbas. "Pare extrem de necesar să se asigure unitatea naţională interpalestiniană pe platforma Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, care prevede recunoaşterea Israelului şi o soluţie negociată", a punctat Rusia.

Moscova mai afirmă că puterile mondiale ar trebui să încerce să descurajeze colonizarea unor zone din Cisiordania, precum şi nerespectarea locurilor sfinte din Ierusalim.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.