Anchetatorii ruşi inspectează câmpurile acoperite de zăpadă din apropierea Moscovei pentru indicii privind posibile cauze ale prăbuşirii avionului companiei Saratov, cu 71 de persoane la bord, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate cele 71 de persoane aflate la bord au murit atunci când avionul companiei de linie Saratov s-a prăbuşit duminică după-amiază la câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova.

Printre posibilele cauze vehiculate de oficialii ruşi se numără condiţiile meteo, eroarea umană precum şi defecţiuni tehnice. Nu a fost menţionată posibilitatea unui act terorist.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Avionul Antonov An-148 era în drum spre Orsk, un oraş rus din Munţii Ural. Aeronava s-a prăbuşit în apropierea satului Argunovo, situat la aproximativ 80 de km distanţă de Moscova. Resturile avionului precum şi cadavrele celor aflaţi la bord se întind pe o suprafaţă largă.

Cei din echipajele de salvare au fost nevoiţi să îşi părăsească vehiculele şi să continue cercetările pe jos. Un purtător de cuvânt al agenţiei care investighează accidentul, Svetlana Petrenko, a declarat că cercetarea zonei va dura cel puţin o zi, conform site-ului de ştiri gazeta.ru.

O cutie neagră a fost recuperată iar avionul nu a transmis niciun semnal de alarmă.

Preşedintele Vladimir Putin a transmis condoleanţe rudelor celor decedaţi în accident. Atât guvernul american cât şi cel britanic s-au arătat „foarte întristate” de această tragedie.

Acesta este primul accident al unui avion de linie în peste un an, 2017 fiind cel mai sigur an din istoria aviaţiei.

CE SE ŞTIE PÂNĂ ACUM

Avionul a decolat duminică la ora locală 14:27. Câteva minute mai târziu, s-a pierdut contactul cu aeronava. Site-ul de monitorizare a zborurilor Flightradar24 a informat că avionul pierdea altitudine cu o viteză de 1.000 de metri pe minut (60 km/h) la cinci minute de la decolare.

Martori oculari au declarat pentru presa rusă că au putut vedea cum avionul era în flăcări înainte să se prăbuşească.

A fost deschisă o anchetă pentru „încălcarea regulilor transportului aerian, ceea ce a rezultat în moartea a două sau mai multor persoane”.

CINE ERAU PASAGERII

Ministerul pentru Situaţi de Urgenţă din Rusia a făcut publică lista pasagerilor şi a echipajului de la bord.

Printre ei erau un copil şi doi adolescenţi, iar în afară de trei dintre cei aflaţi la bord, toate celelalte persoane erau din regiunea Orenburg, unde este situat oraşul Orsk, a declarat primarul Andrei Odintsov pentru agenţia de presă Tass.

Doi pasageri erau din Moscova şi unul din St. Petersburg.

Pilotul aeronavei avea o experienţă de peste 5.000 de ore de zbor, conform informaţiilor oferite de compania aeriană agenţiei de ştiri Ria-Novosti.

CE SE ŞTIE DESPRE COMPANIA AERIANA SARATOV

Compania aeriană Saratov are sediul în oraşul Saratov, situat la 840 de km distanţă de Moscova.

În 2015, compania a primit interdicţie pentru zboruri internaţionale după ce o echipă de inspectori a descoperit că în cabina de pilotaj se aflau persoane neautorizate.

Compania şi-a schimbat politica internă şi a primit din nou aprobare pentru zboruri internaţionale în 2016. Armenia şi Georgia sunt singurele destinaţii în afara Rusiei ale Saratov.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.