Rusia a anunţat, miercuri, că va lua măsuri suplimentare împotriva presei britanice cu sediul la Moscova, ca măsură de retorsiune faţă de sancţiunile pe care Londra le-a aplicat entităţilor de ştiri ruse controlate de stat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută sancţiuni împotriva a 14 persoane şi entităţi ruse, inclusiv împotriva organizaţiilor media de stat care conduc canalele de ştiri RT şi Sputnik. În acest sens, ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a afirmat că războiul împotriva Ucrainei al preşedintelui Vladimir Putin ”se bazează pe un torent de minciuni”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a reacţionat la afirmaţiile şefei diplomaţiei britanice.

”Singurul lucru pe care Liz Truss l-a realizat până în prezent... este că a luat măsuri corespunzătoare, în oglindă, simetrice – numiţi-le cum vreţi – împotriva presei britanice aici, în Rusia. Au fost luate măsuri şi vor fi luate”, a declarat Zakharova, într-o conferinţă de presă.

Autorităţile ruse au blocat site-ul oficial al televiziunii britanice BBC pe 16 martie, acţiuni despre care Zakharova a spus la acea vreme că reprezintă doar începutul răspunsului Moscovei la ”războiul informaţional declanşat de Occident”.

Marţi, o comisie parlamentară rusă a elaborat o lege în temeiul căreia operaţiunile organizaţiilor de ştiri din ţări despre care se consideră că discriminează mass-media rusă vor fi suspendate imediat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.