Kremlinul a anunţat, vineri, că va creşte livrările de gaze către Europa dacă o turbină pentru gazoductul Nord Stream 1, deservită în prezent în Canada, va fi returnată, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina se opune predării de către Canada a unei turbine către compania rusească Gazprom, controlată de stat, pentru livrări de gaze naturale Germaniei, întrucât gestul ar încălca sancţiunile împotriva Rusiei, a declarat, joi, pentru Reuters, o sursă din Ministerul Energiei din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a respins acuzaţiile potrivit cărora Rusia foloseşte petrolul şi gazele pentru a exercita presiuni politice.El a spus că sistarea întreţinerii conductei Nord Stream planificată pentru luna iulie este periodică şi  nimeni nu ”a inventat” reparaţii.
Gazprom a redus, luna trecută, capacitatea de-a lungul conductei Nord Stream 1 la doar 40% din nivelurile obişnuite, invocând întârzierea returnării echipamentului, care s-a aflat în service în Canada, la compania germană Siemens Energy.

"Sancţiunile interzic transferul oricărui echipament care are legătură cu gazele", a spus sursa din Ministerul Energiei.

O decizie de a returna turbina a fost deja luată, a spus o sursă familiarizată cu acest subiect, adăugând că nici Canada nici Germania nu vor ca turbina să fie un pretext pentru Rusia pentru a oprit livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.