Rusia anunţă luni că a trimis două avioane de luptă să intercepteze deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, două drone americane de recunoaştere, un tip de incident care a devenit frecvent în ultimele luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ”detectarea unui zbor către frontiera statului rus”, Moscova a trimis două avioane de vânătoare pentru a ”preveni o eventuală încălcare a frontierei” şi a ”contracara (misiunea de) recunoaştere” a dronelor, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Aceste avioane americane fără pilot - unul de tip Reaper, celălalt de tip Global Hawk - ”efectuau o recunoaştere aeriană în regiunea Peninsulei Crimeea”, anexată de Moscova în 2014.

După sosirea avioanelor ruse, dronele ”şi-au schimbat direcţia de zbor şi au  părăsit zonele în care avea loc recunoaşterea aeriană”, precizează ministerul rus.

Incidente implicând aeronave ruse şi drone americane sau avioane NATO s-au multiplicat în ultimele luni, atât la Marea Neagră, cât şi desupra Mării Baltice, pe fondul Războiului din Ucraina.

Duminică, Rusia a anunţat că a interceptat o dronă americană care se apropia de frontiera sa, la Marea Neagră.

Un incident similar a avut loc la începutul lui august.

Crimeea, considerată crucială în logistica forţelor ruseşti care luptă în Ucraina, a fost vizată în numeroase rânduri în atacuri ucrainene cu drone, de la începutul războiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.