Kremlinul a informat joi că armata Rusiei urmăreşte cu atenţie planurile SUA de a trimite 1.000 de soldaţi în Polonia şi ia măsuri pentru a se asigura că securitatea naţională nu este ameninţată de ceea ce Rusia numeşte o trădare a încrederii, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitry Peskov a declarat că Moscova va lua măsuri.

„Armata Rusiei urmăreşte aceste anunţuri îndeaproape, analizează informaţiile şi ia măsurile necesare pentru ca astfel de decizii să nu ameninţe securitatea Federaţiei Ruse”, a afirmat Peskov.

Sergei Ryabkov, ministru adjunct de Externe, a declarat conform agenţiei RIA că decizia lui Trump arată intenţii „agresive”.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că trimite trupe suplimentare în Polonia, criticând din nou Germania - ”ostatica” în ochii săi a Moscovei din cauza aprovizionării sale energetice.

Trump nu a anunţat înfiinţarea unei baze militare permanente, aşa cum voia Varşovia, însă a menţionat în trecere trimiterea a aproximativ 1.000 de militari suplimentari, după ce a evocat iniţial 2.000 de militari suplimentari, în Biroul Oval.

”Va fi o prezenţă în timp care, sperăm, va creşte treptat”, a subliniat Trump, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său polonez Andrzej Duda, care s-a angajat să dezvolte şi susţină finanţarea infrastructurilor necesare în vederea facilitării ”unei prezenţe americane sporite”, a afirmat Trump.

Aproximativ 5.000 de militari americani efectuează deja rotaţii pe teritoriul polonez, în cadrul operaţiunilor NATO.
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a salutat anunţul american, în care vede ”angajamentul puternic” al Statelor Unite faţă de securitatea Europei şi ”forţa legăturilor transatlantice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.