Forţele ruse au preluat controlul asupra localităţii Bohdanivka din estul regiunii ucrainene Doneţk, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Controlul asupra Bohdanivka, localitate situată chiar la vest de oraşul Bahmut, aflat sub control rusesc, a fost pus sub semnul întrebării de ceva timp.

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, în raportul său de duminică seară, a menţionat Bohdanivka, precizând că ar fi unul dintre o serie de sate în care forţele ucrainene au respins 13 atacuri inamice. Dar nu a oferit detalii specifice.

Ministerul ucrainean al Apărării a negat săptămâna trecută că Rusia ar fi capturat întreaga Bohdanivka, recunoscând totodată că a pierdut unele poziţii în satul din estul regiunii Doneţk.

Surse ucrainene neoficiale au sugerat că Bohdanivka se află în mâinile Rusiei, pe baza unor înregistrări video din sat şi din oraşul Chasiv Yar, aflat la sud-vest.

Ucraina şi-a concentrat atenţia asupra apărării oraşului Chasiv Yar, descriindu-l ca fiind un post important pentru a-i împiedica pe ruşi să avanseze spre vest prin regiunea Doneţk către oraşele Kramatorsk şi Sloviansk.

Bahmut a fost capturat de trupele ruseşti în mai 2023, după luni de lupte crâncene care au nimicit ceea ce a fost cândva un oraş de aproximativ 70.000 de locuitori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.