Acuzaţiile potrivit cărora cinci diplomaţi ruşi expulzaţi luna trecută din Republica Moldova ar fi recrutat combatanţi pentru estul Ucrainei reprezintă numai “bârfe”, a declarat viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, citat de RIA Novosti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Serviciile de informaţii din Republica Moldova cred că cei cinci diplomaţi ruşi expulzaţi luna trecută din ţară recrutau combatanţi pentru insurgenţa prorusă din ucraina, au declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală şi două surse diplomatice.

Mai exact, diplomaţii expulzaţi ar fi avut legături cu serviciile de informaţii militare ruse, GRU, şi ar recrutat luptători din Găgăuzia, o regiune autonomă cu populaţie de etnie turcă, prurosă, care opune aderării la UE.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Combatanţii ar fi fost trimişi mai întâi într-o tabără de antrenament din regiunea Rostov, aflată în sudul Rusiei, cred serviciile de informaţii de la Chişinău.

În baza informaţiile obţinute de la SBU, autorităţile moldovene au reuşit să reţină şi să interogheze mai mulţi luptători găgăuzi care s-au întors din zonele de conflict. O parte dintre aceştia ar fi devenit informatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.