Un cetăţean german a fost reţinut la sosirea în oraşul rus Sankt Petersburg pentru că avea în bagaje bomboane de tip jeleu care conţineau canabis, a anunţat serviciul vamal rus într-un comunicat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a sosit la Sankt Petersburg din Istanbul, iar la inspecţia bagajelor sale s-a descoperit că avea asupra sa un pachet de "Fink Green Goldbears", pe al cărui ambalaj figura o imagine cu o frunză de marijuana.

Vameşii ruşi au găsit şase bomboane despre care au spus că aveau un miros înţepător. Testele au confirmat prezenţa tetrahidrocannabinolului, un canabinoid care este interzis în Rusia.

"Pasagerul a explicat că, la sfârşitul anului trecut, a cumpărat 10 jeleuri care conţineau marijuana într-unul dintre magazinele de specialitate din ţara sa natală", a precizat serviciul vamal. "Bărbatul a călătorit în lume de mai multe ori cu astfel de "dulciuri" şi le-a folosit în timpul zborurilor lungi "pentru un somn odihnitor"", mai spune sursa citată.

Serviciul vamal a publicat o fotografie cu un paşaport german, şase jeleuri şi un pachet de "Fink Green Goldbears".

Pe numele bărbatului, care a fost reţinut, a fost deschis un dosar penal pentru contrabandă cu droguri. Pedeapsa maximă pentru o astfel de infracţiune este de şapte ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.