Rusia a lansat în cursul nopţii atacuri cu drone asupra Kievului şi sudului Ucrainei, în urma cărora cel puţin un civil a fost rănit, iar o conductă de gaz şi clădiri rezidenţiale din portul fluvial şi maritim Mîkolaiv au fost avariate, a anunţat duminică armata ucraineană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 40 din cele 45 de drone de atac Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii.

"Alerta aeriană din capitală a durat aproape două ore", a detaliat Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev. El a adăugat că, deasupra Kievului, toate dronele au fost doborâte în timp ce se apropiau. Potrivit informaţiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime şi nici distrugeri în capitală sau în apropierea acesteia. Alerta în capitala ucraineană a fost ridicată cu puţin timp înainte de ora 4 dimineaţa.

Comandamentul militar din sudul Ucrainei a declarat pe Telegram că sistemele sale de apărare aeriană au fost angajate timp de peste cinci ore şi au distrus 26 de drone Shahed lansate de Rusia deasupra mai multor regiuni din sud, în principal deasupra regiunii Mîkolaiv, de la Marea Neagră.

Cel puţin un civil a fost rănit în atacul din sudul Ucrainei, a precizat armata.

"Prioritatea inamicului a fost din nou fâşia de coastă, cu infrastructurile şi instalaţiile agroindustriale", a precizat armata.

Căderea de resturi de la o dronă doborâtă şi unda de explozie au avariat clădiri rezidenţiale şi o conductă de gaz în Mîkolaiv, a precizat comandamentul militar.

De asemenea, patru drone au fost doborâte deasupra portului Odesa de la Marea Neagră, a precizat armata.

Reuters precizează că nu a reuşit să verifice independent informaţiile. Atât Rusia, cât şi Ucraina şi-au intensificat atacurile aeriene departe de linia frontului în ultimele luni, vizând reciproc infrastructura critică energetică, militară şi de transport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.