Rusia a lansat peste noapte atacuri aeriene asupra sudului şi estului Ucrainei folosind drone şi posibil rachete balistice, au declarat marţi dimineaţa forţele aeriene ucrainene şi oficiali, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un incendiu a izbucnit luni seara târziu la una dintre facilităţile din portul Mikolaiv, a declarat primarul oraşului-port de la Marea Neagră. "Este destul de grav", a declarat primarul Oleksandr Senkevici pe aplicaţia de mesagerie Telegram referindu-se la incendiu şi promiţând mai multe detalii în cursul dimineţii.

Portul sudic Odesa şi regiunile Mikolaiv, Doneţk, Herson, Zaporojie şi Dnipropetrovsk se aflau sub ameninţarea atacurilor cu drone ruseşti, au declarat Forţele Aeriene Ucrainene, care au avertizat totodată că Rusia ar putea folosi arme balistice pentru a ataca regiunile Poltava, Cerkasi, Dnipropetrovsk, Harkov şi Kirovohrad.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Alerte de raid aerian au răsunat în multe regiuni ucrainene timp de mai multe ore, înainte de a fi anulate în jurul orei locale 04:30 (şi a României).

Oleh Kiper, şeful administraţiei militare din regiunea Odesa, a declarat că sistemele de apărare aeriană din această regiune au fost angajate în respingerea mai multor valuri de atacuri cu drone ruseşti.

Serhi Bratciuk, un purtător de cuvânt al administraţiei militare ucrainene din Odesa, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că detalii despre atac vor veni mai târziu în cursul dimineţii. "Vă mulţumim tuturor pentru rezistenţa dumneavoastră", a spus el.

Deocamdată nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei cu privire la atac.

Atacurile au avut loc după ce luni dimineaţa devreme, o explozie a avariat podul Crimeea care leagă Rusia de peninsula pe care Moscova a anexat-o în 2014. Atacul a fost atribut forţelor ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.