Rusia a dejucat vineri, în regiunea Moscova - situată la aproximativ 500 de kilometri de frontiera cu Ucraina şi vizată în mai multe atacuri cu dronă, inclusiv unul la Kremlin, în mai - un nou atac ucrainean cu dronă, care nu s-a soldat nici cu pagube şi nici cu victime, anunţă Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, o tentativă” de atac a Kievului cu ajutorul unui ”vehicul aerian fără pilot (...) în regiunea Moscova a fost dejucat”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

”Drona a fost distrusă cu mijloace ale apărării aeriene”, precizează ministerul.

Acesta atac nu s-a soldat cu victime sau pagube, potrivit aceleiaşi surse.

Primarul Moscovei Serghei Sibianin a anunţat vineri, într-o postare pe Telegram, că a avut loc, ”în timpul nopţii, o tentativă de atac inamic cu dronă”, fără să precizeze locul exact al atacului.

Capitala rusă şi regiunea acesteia, situată la aproximativ 500 de kilometri de frontiera cu Ucraina, au fost vizate în atacuri cu dronă, inclusiv unul care a atins Kremlinul, în mai.

Kievul a revendicat luni un atac cu dronă, pe timpul nopţii, care a atins Moscova.

Potrivit armatei ruse, două dispozitive ucrainene au fost ”neutralizate” atunci şi s-au prăbuşit fără să facă victime.

Unul dintre aparate a căzut pe o axă importantă în capitala rusă, Komsomolsky Prospekt, în apropiere de Ministerul rus al Apărării.

La 4 iulie, cinci drone au fost doborâte deasupra regiunii moscovite, potrivit Rusiei, un atac care a perturbat funcţionarea Aeroportului Vnukovo, unul dintre cele trei aeroporturi internaţionale mari ale capitalei ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.