Preşedintele-ales Donald Trump l-a însărcinat pe fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani să formeze o echipă de experţi în domeniul securităţii cibernetice din sectorul privat, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Giuliani, anterior unul dintre candidaţii la postul de secretar de Stat, a declarat că Trump se va întâlni cu această echipă în mod regulat.

El a fost selectat mulţumită expertizei sale în sectorul privat al securităţii cibernetice, precizează echipa de tranziţie într-un comunicat.

Trump a anunţat că intenţionează să creeze o echipă în domeniul securităţii cibernetice în primele sale 90 de zile de preşedinţie.

Giuliani este numit în această poziţie în contextul în care hackeri ruşi s-ar fi amestecat în alegerile americane din noiembrie.

Trump a recunoscut pentru prima dată miercuri, în prima sa conferinţă de presă de când a fost ales, că ruşii se află în spatele acestui atac cibernetic.

Atacurile informatice sunt ”infracţiunile care cunosc cea mai rapidă creştere în Statele Unite şi în cea mai mare parte a lumii” şi reprezintă o ”ameninţare majoră” la adresa securităţii naţionale, subliniază echipa de tranziţie în comunicat.

Însă echipa lui Trump nu îi acordă vreun titlu oficial lui Giuliani, în vârstă de 72 de ani, care conduce o firmă de consultanţă în domeniul securităţii internaţionale.

Un susţinător vocal al lui Trump în campanie, el a anunţat luna trecută că se retrage din cursa pentru un post în Cabinetul Trump, după ce presa i-a pus afacerile sub lupă.

Giuliani declara atunci că postul de şef al diplomaţiei Americii ”era singurul de care eram cu adevarat interesat”.

Însă Trump l-a nominalizat pe fostul CEO al ExxonMobil Rex Tillerson la conducerea Departamentului de Stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.