Rude ale unui număr de 65 de olandezi ucişi în explozia zborului MH17, deasupra Ucrainei, provocată de o rachetă, în 2014, au formulat vineri recurs împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a anunţat avocatul acestora, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Familiile victimelor suferă din cauza comportamentului Rusiei, care neagă în continuare orice implicare în doborâre, refuză să ciipereze în anchetă şi răspândeşte dezinformarea”, a declarat avocatul familiilor Veeru Mewa. 

”Rudele celor 65 de victime - 95 de persoane au fost ucise în total - au depus astăzi (vineri) un recurs la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat el pentru AFP.

Olanda şi Australia - numeroşi australieni se află între pasagerii care au murit în această catastrofă aeriană - au acuzat în mod deschis Moscova, în mai.

Aceste acuzaţii - susţinute de NATO, Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite - au fost formulate la o zi după anunţarea concluziilor intermediare ale anchetatorilor internaţionali (JIT), care au stabilit că racheta de tip Buk care a doborât avionul provenea de la a 53-a Brigadă antiaeriană rusă de la Kursk.

Rusia a respins mereu orice implicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.