Fosta primă doamnă a SUA Rosalynn Carter, soţia fostului preşedinte Jimmy Carter, în vârstă de 96 de ani, a intrat în îngrijiri paliative la domiciliu, a anunţat vineri Centrul Carter într-un comunicat, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai 2023, familia Carter anunţa că fosta primă doamnă suferă de demenţă, dar continuă să trăiască fericită în casa cuplului, din localitatea Plains, Georgia.

"Fosta primă doamnă Rosalynn Carter a intrat în îngrijiri paliative la domiciliu. Ea şi preşedintele Carter îşi petrec timpul împreună şi cu familia lor", se arată în comunicatul emis în numele nepotului lor, Jason Carter.

"Familia Carter continuă să ceară respectarea intimităţii şi rămâne recunoscătoare pentru manifestările de dragoste şi sprijin".

Soţii Carter sunt cuplul prezidenţial cu cel mai lung mariaj. Cei doi s-au căsătorit în 1946, când el avea 21 de ani, iar ea 18. Jimmy Carter, în vârstă de 99 de ani, se află în îngrijiri paliative după ce a decis în februarie să refuze orice intervenţie medicală suplimentară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.