Zeci de români din diaspora au protestat faţă de corupţie duminică după-amiază în apropiere de Turnul Eiffel, la Paris, la Institutul Cultural Romând de la Londra, la Jersey sau la Torino, în Italia, după ce Guvernul de la Bucureşti a abrogat ordonanţa de urgenţă care a provocat, în ţară, cele mai ample proteste de la căderea comunismului, în 1989.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Paris, persoane de toate vârstele au purtat pancarte cu mesaje în română, dar şi în franceză şi steaguri româneşti

La Paris s-a cântat imnul naţional. Imnul naţional a fost cântat şi la Madrid, sâmbătă după-amiaza, în faţa Ambasadei române.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pe bannere şi pancarte purtate de români duminică la Paris se puteau citi mesaje ca ”Anulaţi şi plecaţi”, prin care protestatarii cer demisia Guvernului de la Bucureşti, ”Cu ochii pe voi. Vă vedem” sau ”Nu corupţie. Nu graţiere”.

La miting au luat parte numeroşi tineri, dar şi copii însoţiţi de părinţi.

Proteste faţă de corupţie au avut loc duminică, dar şi sâmbătă, la Londra, la ICR, iar duminică la Jersey, unde un grup de tineri s-a adunat în stradă.

”Nu putem face mai mult decât atât, suntem o mână de oameni, dar ne-am adunat să ne arătăm susţinerea faţă de România. Data viitoare vom fi mai mulţi”, a declarat pentru News.ro Timea, o tânără care participă la manifestaţii.

Români au protestat faţă de corupţie şi la Torino, într-un grup numeros, purtând steagul naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.