Prezenţa forţelor străine în Golf creşte "insecuritatea", a afirmat, duminică, preşedintele iranian Hassan Rohani, după anunţul trimiterii de trupe americane în regiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rohani a vorbit la începerea unei parade militare la Teheran şi a anunţat că Iranul va prezenta ONU în "următoarele zile" un plan de securitate pentru "golful Persic, strâmtoarea Ormuz şi marea Omanului" între ţările riverane.

"Prezenţa voastră a adus mereu durere şi nefericire în regiune", a spus preşedintele iranian, atrăgând atenţia celor care vor "ca Iranul să fie responsabil de toate relele din regiune". "Cu cât vă veţi îndepărta, cu atât regiunea noastră va fi mai sigură. Securitatea în golful Persic vine din interior. Forţele străine sunt sursă de problemă şi insecuritate pentru poporul nostru şi pentru regiune", a adăugat el.

Rohani a subliniat din nou că ţara sa întinde "mâna prieteniei şi fraternităţii" celorlalte ţări riverane din Golf.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.