Procurorul special al departamentului de Justiţie, Robert Mueller, a solicitat reprezentanţilor Casei Albe să păstreze toate documentele legate de întâlnirea pe care a avut Donald Trump Jr. în iunie 2016 cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, de la care spera că va obţine informaţii compromiţătoare despre contracandidata democrată Hillary Clinton, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mueller, care conduce investigaţia departamentului de Justiţie cu privire la presupusele contacte dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului, i-a spus consilierului prezidenţial Don McGahn că întâlnirea este relevantă pentru ancheta ce-l vizează pe liderul de la Washington.

Donald Trump Jr. a acceptat anul trecut să participe la o întâlnire cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, după ce i s-a spus că este o reprezentantă a executivului rus şi are informaţii compromiţătoare despre rivala democrată Hillary Clinton, care ar putea să-l ajute pe tatăl său în cursa pentru Casa Albă.

Însă, Veselniţkaia a declarat anterior că nu a avut niciodată informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton şi a dezminţit că ar avea legături cu reprezentanţii Kremlinului.

În schimb, avocata rusă a explicat că a discutat cu Donald Trump Jr, Paul Manafort şi Jared Kushner despre legea Magnitsky şi interdicţia impusă cetăţenilor americani de a adopta copii din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.