Premierul britanic Rishi Sunak a demis-o luni de funcţie pe Suella Braverman, ministrul său de Interne, în cadrul unei remanieri mai largi, potrivit unei surse guvernamentale, după ce aceasta a criticat modul în care poliţia britanică a gestionat un marş propalestinian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rishi Sunak a dat-o afară pe Suella Braverman în urma unor presiuni ale unor deputaţi din opoziţie şi ale unor membri ai Partidului Conservatori, care cereau demisia ministrului.

Ministrul britanic de Externe James Cleverly urmează să o înlocuiască în funcţie, dezvăluie The Sun.

Prezenţa fostului premier David Cameron la Downing Street, în timpul acestei remanieri, alimentează speculaţii cu privire la o revenire a acestui în Guvern.

Suella Braverman l-a sfidat săptămâna trecută pe Rishi Sunak într-un articol în care acuza poliţia de ”standarde duble” în gestionarea protestelor.

Partidul Laburist, aflat în opoziţie, o acuză că a ”inflamat” astfel tensiuni la o manifestaţie propalestiniană, sâmbătă.

Peste 140 de persoane au fost arestate la ciocniri între contramanifestanţi de extremă dreapta şi poliţie, care a încercat să-i ţină la distanţă de aproximativ 300.000 de manifestanţi propalestinieni.

Rishi Sunak urmează să facă mai multe schimbări în Guvern.

Downing Street anunţă că el nu este mulţumit de performanţa unora dintre membrii echipei sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.