Rezultatele centralizate din Manchester, după referendumul privind statutul Marii Britanii în UE, demostrează că alegătorii britanici au votat mai puţin decât se aşteptau analiştii în favoarea râmânerii în blocul comunitar. Deşi se aştepta ca zona metropolitană Manchester să fie un bastion pro-UE, cifrele din sondaje şi analize nu s-au potrivit cu cele din realitate, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 60% din alegătorii britanici au votat, în secţiile din Manchester, în favoarea rămânerii în UE. Însă, analiştii J.P Morgan se aşteptau ca susţinerea pentru tabăra pro-UE să se ridice la 70%.

Între timp, avansul taberei pro-Brexit a crescut la 3,2%.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Rezultate surprinzătoare au venit şi din Ţara Galilor, regiunea care beneficiază de cele mai multe ajutoare şi subvenţii europene, unde 52,9% dintre alegători au decis că este timpul să iasă din blocul comunitar.

Între timp, laburiştii îi acuză pe scoţieni că nu au reuşit să scoată electoratul la urne, după ce în Glasgow prezenţa la vot abia a depăşit 50% din numărul alegătorilor înregistraţi. 

Peste 46,5 milioane de britanici au fost chemaţi joi la urne pentru a vota într-un referendum crucial pentru viitorul Marii Britanii.

Primele date centralizate indică o prezenţă la vot masivă, după ce 72,1% din alegătorii britanici înregistraţi au votat în 200 de circumscripţii electorale, din cele 382 existente.

La începutul nopţii, cei de la YouGov au indicat un avans de patru puncte procentuale pentru tabăra pro-UE, care a reuşit să obţină 54% din preferinţele alegătorilor britanici.

Estimările Ipsos MORI indicau un avans mult mai considerabil pentru pro-europeni, care s-au situat departe de marja de eroare.

Miza referendumului britanic este una colosală, iar în cursul acestei zile mai mulţi lideri europeni de stat au intervenit pentru ultima oară pentru a le cere britanicilor să aleagă un viitor alături de blocul comunitar. De asemenea, politicienii britanici din cele două tabere au declarat că se aşteaptă la o victorie clară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.