Coreea de Nord a cerut măsuri mai dure şi mai aprofundate pentru ca cetăţenii săi să fie feriţi de coronavirus, la o reuniune prezidată de liderul Kim Jong Un, relatează presa nord-coreeană, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nord-coreenii face teste pentru depistarea coronavirusului şi are peste 500 de persoane în carantină, dar până acum nu a confirmat niciun caz de infectare, potrivit unui reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Agenţia oficială de presă KCNA a precizat că virusul a creat obstacole pentru activitatea economică, dar autorităţile au impus măsuri antiepidemice obligatorii pentru a menţine o situaţie stabilă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La o reuniune care a avut loc sâmbătă, biroul politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor a adoptat o rezoluţie pentru a se lua măsuri mai aprofundate pentru protejarea vieţilor oamenilor şi pentru siguranţă. De asemenea, nord-coreenii îşi propun o îmbunătăţire a serviciilor de urgenţă şi o accelerare a construcţiei economiei pentru a creşte capacitatea de apărare şi a se stabiliza mijloacele de trai, a precizat KCNA.

Însă în fotografiile apărute în presa de stat se vede că niciun participant la reuniunea de sâmbătă, inclusiv Kim, nu poartă mască şi nu stă la o anumită distanţă unul faţă de celălalt.

Pe de altă parte, Kim Jong Un şi-a exprimat satisfacţia cu privire la un exerciţiu al aviaţiei, pe care l-a supervizat. La eveniment unii oficiali militari au purtat măşti, însă nu şi Kim.

Coreea de Sud a anunţat, sâmbătă, 32 de noi cazuri de infectare, totalul ajungând la 10.512. Au murit 214 persoane.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.