Retragerea forţelor americane din Afganistan înregistrează un ”uşor avans” faţă de calendarul prevăzut, anunţă şeful Pentagonului, Lloyd Austin, care susţine solicitările bugetare ale Apărării în Congres, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pot să vă raportez că retragerea se desfăşoară într-un ritm susţinut, în fapt cu un uşor avans”, a declarat Lloyd Austin joi, în faţa aleşilor din Camera Reprezentanţilor.

”Bugetul nostru va ajuta la dezvoltarea capacităţilor aeriene de care avem nevoie pentru a ne asigura că atacuri teroriste împotriva ţării noastre nu vor mai avea loc niciodată din această ţară”, a declarat el.

”Vom trece de-acum la noi relaţii bilaterale cu partenerii noştri afgani”, a anunţat secretarul american al Apărării.

Este vorba despre o relaţie care ”îi va ajuta în continuare să-şi îndeplinească datoria faţă de cetăţenii lor, dar care va necesita doar o prezenţă militară suficientă pentru apărarea deiplomaţilor noştri”, a precizat Lloyd Austin.

Preşedintele american Joe Biden a ordonat în aprilie retragerea celor 2.500 de militari rămaşi în Afganistan până la 11 septembrie, la marcarea a 20 de ani de la atentatele teroriste din 2001 care au condus la invazia Afganistanului.

Retragerea a avansat cu 16-25%, potrivit unei estimări săptămânale a Pentagonului, publicată marţi de către Comandamentul Central al armatei ameriane (CENTCOM).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.