Reţelele sociale ar trebui să predea poliţiei dovezile importante privind suspecţii „în câteva minute”, conform Comisarului Poliţiei Metropolitane din Marea Britanie, Cressida Dick, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a făcut comentariile marţi după ce mama unei fete ucise luni a criticat Facebook pentru că nu a oferit autorităţilor parola contului principalului suspect.

Stacey White a acuzat Facebook că nu oferă dreptate pentru fiica sa după ce poliţia a fost nevoită să apeleze la judecători din Statele Unite pentru a cere ca informaţia să fie predată.

Dick a declarat pentru canalul de radio LBC: „Cred că în anumite situaţii şi pare că aceasta ar fi una dintre ele, autorităţile ar trebui să poată primi dovezi esenţiale pentru a trage pe cineva la răspundere”.

Întrebată dacă ar trebui să aibă acces aproape instant, „la câteva minute”, ea a răspuns afirmativ.

Comisia Europeană a publicat un proiect de lege prin care ar fi mai uşor pentru poliţia din Europa să aibă acces la datele deţinute de companiile de tehnologie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.