Serviciul rus de securitate FSB a anunţat, sâmbătă, reţinerea responabilului de explozia unei bombe soldate cu 13 răniţi, miercuri, într-un supermarket din Sankt Petersburg, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Organizatorul şi executantul direct al declanşării unui dispozitiv artizanal într-un supermarket din Sankt Petersburg a fost reţinut în cadrul unei operaţiuni speciale a FSB la 30 decembrie. Suspectul urmează să fie interogat", a anunţat purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de anchetă, Svetlana Petrenko.

Explozia unei bombe artizanale într-un dulap de bagaje, într-un supermarket, în al doilea cel mai important oraş din Rusia, s-a soldat cu 13 răniţi miercuri seară, cu patru zile înainte de Revelion şi Anul Nou.

Rusia a fost ameninţată în mai multe rânduri de organizaţia Statul Islamic (SI) şi de aripa siriană a Al-Qaida, după  ce şi-a început intervenţia militară în Siria, pe 30 septembrie 2015.

Sankt Petersburgul a fost vizat de un atentat în metrou, soldat cu 15 morţi şi zeci de răniţi, pe 3 aprilie, revendicat de o grupare puţin cunoscută cu legături cu Al-Qaida.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.