Reşedinţa din Neuilly-sur-Seine a preşedintelui din Congo-Brazzaville, Denis Sassou-Nguesso, a fost spartă în perioada Crăciunului, iar din locuinţă au dispărut, între altele, documente referitoare la puţuri de petrol, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este cea mai recentă dintr-o lungă serie de spargeri care afectează în prezent personalităţi care locuiesc în regiunea pariziană. Potrivit unor surse concordante, proprietatea aparţinând lui Denis Sassou-Nguesso, preşedintele Republicii Congo, situată în Neuilly-sur-Seine (Hauts-de-Seine), a fost spartă în perioada Crăciunului, în absenţa şefului statului.

Preşedintele congolez a fost plecat de la reşedinţă între 23 şi 26 decembrie. În această perioadă, unul sau mai mulţi indivizi au pătruns prin efracţie în locuinţa sa de la primul etaj. Un seif, care a fost desigilat, a fost furat. Înăuntru se aflau cărţi de identitate, 18.000 de euro, 6.000 de dolari, un carnet de cecuri, bijuterii, articole de lux din piele şi documente referitoare la puţuri de petrol.

Fiul preşedintelui a depus o plângere la secţia de poliţie din Neuilly-sur-Seine. Parchetul din Nanterre a confirmat pentru Le Figaro că o anchetă a fost deschisă în legătură cu acest furt. Investigaţiile au fost încredinţate poliţiei judiciare din Hauts-de-Seine. Anchetatorii se vor putea baza în special pe echipamentele de supraveghere video de la reşedinţa preşedintelui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.