Republica Populară Doneţk şi-a deschis oficial o ambasadă la Moscova, în Rusia, În cadrul ceremoniei de deschidere a ambasadei Republicii Populare Doneţk la Moscova au fost arborate împreună steagurile Rusiei şi ale RPD, relataează News.Ru, citat de Euroweeklynews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Clădirea ambasadei este situată pe Calea Grokholski nr. 13, Moscova, Rusia.
 
La ceremonia de deschidere a misiunii diplomatice ar fi participat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Ruse, precum şi cercuri publice şi politice şi întreprinderi.
 
Partea solemnă a ceremoniei a fost amânată din cauza bombardamentului nocturn al oraşului Novy Kakhovka din regiunea Herson de către forţele armate ucrainene, care ar fi provocat moartea a şapte persoane şi rănirea a zeci de persoane.
 
Republica Populară Doneţk este un stat separatist ucrainean care a fost format la 7 aprilie 2014 de către separatiştii pro-ruşi după ce a avut loc Revoluţia ucraineană a demnităţii.
 
Şefii Republicii Populare Doneţk şi ai Republicii Populare Luhansk, Denys Pushylin şi Leonid Pasechnik, i-ar fi cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să recunoască independenţa republicilor la 21 februarie 2022.
 
Ulterior, liderul rus a îndemnat Parlamentul să sprijine încheierea de acorduri de cooperare cu republicile şi a decis să recunoască imediat suveranitatea republicilor populare Doneţk şi Lugansk din cauza situaţiei agravate de la graniţă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.