Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Republica Moldova, Nicolae Furtună, a demisionat din funcţie după ce a afirmat într-o emisiune televizată că ”în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”. Furtună a fost convocat marţi la Guvern de premierul Ion Chicu, iar în cadrul şedinţei a anunţat că părăseşte funcţia, informează desschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o şedinţă pe directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună şi-a anunţat demisia. (...) Ion Chicu şi-a exprimat regretul profund pentru declaraţiile lansate recent în spaţiul public de către ex-conducătorul ANSP”, anunţă Guvernul de la Chişinău într-un comunicat. 

Nicolae Furtună a declarat  într-o emisiune televizată că, în general, coronavirusul a luat viaţa oamenilor care deja erau bolnavi. 

„Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”, a afirmat el.

Furtună a explicat marţi într-un briefing de presă că „expresia a fost înţeleasă eronat” şi că în domeniul medicinei termenul „povară” are altă conotaţie decât cea folosită în societate, relatează deschide.md. Acesta şi-a cerut scuze de la cei care au înţeles greşit spusele sale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.