Republica Moldova este necesar să facă mai mult pentru a îmbunătăţi situaţia statului de drept şi mediul de afaceri, în contextul aprofundării relaţiei cu Uniunea Europeană, îndeamnă Comisia Wuropeană (CE), relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chişinăul a semnat un Acord de asociere cu Bruxellesul în 2014, care a intrat în vigoare deplin în iulie.

Într-un raport publicat luni, CE şi echipa sa însărcinată cu politica externă apreciază că ”s-au înregistrat progrese”.

Republica Moldova a adoptat reforme vizând, între altele, restabilirea independenţei sistemului judiciar şi în lupta împotriva corupţiei, se arată în raport.

Însă ”respectarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale necesită mai multă atenţie, în parte din cauza deficienţelor din sistemul judiciar”, avertizează Comisia în raport.

De asemenea, mediul de afaceri şi investiţii din această fostă republică sovietică ”rămâne afectat negativ de o curupţie generalizată şi politici incoerente”, mai avertizează Comisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.