Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a felicitat blocul ACUM pentru crearea unui Guvern la Chişinău şi pentru asumarea conducerii, transmite Radio Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie remisă presei, Joseph Daul a spus că „orice provocări sau folosire a violenţei pentru a răsturna noul Guvern ales democratic va fi condamnată ferm”.

De asemenea, el califică revoltător faptul că „judecătorii Curţii Constituţionale urmăresc ordinele lui Vladimir Plahotniuc în locul legii şi al Constituţiei Republicii Moldova”.

Joseph Daul a invitat reprezentanţii Partidului Socialiştilor să-şi respecte angajamentele şi să susţină reformele necesare pentru a elibera Republica Moldova „de sub regimul oligarhic”.

Parlamentul din Republica Moldova s-a întrunit, sâmbătă, într-o şedinţă extraordinară, ignorând decizia Curţii Constituţionale de a fi dizolvat. Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale, sâmbătă, într-o şedinţă rapidă, toate deciziile luate de Parlament. Cu toate acestea, Parlamentul a acordat votul de încredere Guvernului condus de Maia Sandu, care a şi depus jurământul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.