Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu a desemnat un nou candidat la funcţia de prim-ministru, liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Anunţul a fost făcut de şeful statului în urma consultărilor cu fracţiunile parlamentare, conform Deschide.md.

Maia Sandu a declarat că a luat act de refuzul Marianei Durleşteanu de a candida la funcţia de prim-ministru, fiind propusă de fracţiunile PSRM şi „Şor”.

Ea a precizat că Igor Grosu urmează să prezinte în Parlament echipa şi programul de guvernare.

Mariana Durleşteanu şi-a retras candidatura pentru funcţia de prim-ministru al R.Moldova. Anunţul a fost făcut pe pagina sa de Facebook şi a apărut chiar în momentele când reprezentanţii fracţiunii PSRM şi liderul socialiştilor, Igor Dodon, se aflau la consultări cu preşedintele.

”Dragi cetăţeni, prieteni, în politică poate că este loc de cinism, dar nu aşa, nu acum, când în pericol este viaţa omului. Iată de ce vin cu un anunţ: am decis să îmi retrag candidatura de la funcţia de Prim-Ministru al Republicii Moldova. Nu îmi pot permite ca numele şi reputaţia mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice, eu am acceptat nominalizarea doar din dorinţa de a contribui la depăşirea crizelor şi a mişca ţara înainte.”, a scris Durleşteanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.