Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU Vassili Nebenzia, propune în Consiliul de Securitate ONU un proiect de rezoluţie care solicită încetarea focului în războiul „Israel-Gaza”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de rezoluţie rus, prezentat Consiliului de Securitate şi consultat de AFP, solicită o încetare „imediată” a focului şi eliberarea în siguranţă a tuturor ostaticilor şi „condamnă cu fermitate toate violenţele şi ostilităţile îndreptate împotriva civililor şi toate actele de terorism”.

Nebenzia a cerut detensionarea conflictului şi a spus că rezoluţia a primit o reacţie mixtă din partea celorlalte 14 state membre.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat de ce rezoluţia nu menţionează Hamas, gruparea militantă care guvernează Gaza şi care a organizat atacurile sângeroase din 7 octombrie asupra Israelului, diplomatul a spus că propunerea sa este o rezoluţie umanitară.

Reprezentantul Rusiei a afirmat că ţara sa condamnă orice violenţă împotriva locuitorilor Israelului şi Fâşiei Gaza. Nebenzia a subliniat că Israelul are dreptul să-şi apere teritoriul, dar că bombardamentele zilnice ale Israelului  în Gaza amintesc de asediul Leningradului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

El a mai susţinut că planul Israelului de a muta peste un milion de oameni în nordul Fâşiei Gaza spre sud este similar cu crearea unui ghetou.

Nebenzia a dat vina pe SUA pentru că de-a lungul anilor au blocat acţiunile Cvartetului pentru Orientului Mijlociu, care este format din Naţiunile Unite, Uniunea Europeană, Statele Unite şi Rusia. Grupul a fost înfiinţat în 2002 pentru a ajuta la medierea procesului de pace israeliano-palestinian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.