Fostul şef al Guvernului italia, Matteo Renzi, a sugerat într-un interviu acordat cotidianului Il Messaggero că următoarele alegeri legislative din Italia ar putea avea loc în acelaşi timp ca în Germania, “într-o perspectivă europeană”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Fie că ne bucurăm sau nu, alegerile din Germania sunt întotdeauna un moment decisiv în politica europeană. A vota în acelaşi ca timp ca Berlinul ar avea sens (…), dintr-un punct de vedere european, iar acest lucru ar permite noului Parlament să înceapă să lucreze asupra politicii economice în următorii cinci ani, fără a pierde nicio zi”, a adăugat fostul şef al Guvernului.

Alegerile legislative din Germania vor avea loc pe 24 septembrie. În Italia, alegerile sunt prevăzute pentru mai 2018, dar unii experţi cred că va avea loc un scrutiny anticipat în toamnă.

Renzi, care a preluat la sfârşitul lunii aprilie conducerea Partidului Democrat (PD, centru-stânga), consideră că este posibil ca aleşii să ajungă un acord privind un sistem de vot similar celui german, proporţional.

Ţinând cont că acest sistem face mai dificilă obţinerea unei majorităţi absolute, Germania este condusă în prezent de un Guvern de mare coaliţie, stânga-dreapta. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.