Guvernatorii regiunilor ruse Kursk şi Belgorod au anunţat miercuri că ”miliţii populare” de autoapărare - unităţi înfiinţare recent - urmează să primească armament pentru a răspunde riscului unor incursiuni armate din Ucraina vecină, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De mai multe luni, lucrăm la problema furnizării de arme unităţilor miliţiilor populare voluntare”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit.

”Azi (miercuri), pot spune că s-a găsit mecanismul (...). Primul lot a sosit deja la bază. Într-un viitor apropiat, vom creşte numărul armelor până la 300”, anunţă el.

”MILIŢII POPULARE VOLUNTARE”

”Miliţiile populare voluntare” - o înviere a epocii sovietice - au fost înfiinţate în decembrie cu scopul de a ”furniza o asistenţă suplimentară forţelor armate, Gărzii Naţionale, poliţiei şi grănicerilor”, în contextul în care regiunea Kursk este vizată - aproape zilnic - de atacuri teroriste provenind din Ucraina, acuză Roman Starovoit.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a participat miercuri la o ceremonie de înmânare de arme miliţiilor de autoapărare de pe teritoriul regiunii, potrivit presei locale.

Presa locală a difuzat imagini de la ceremonie, în care apar bărbaţi care primesc o puşcă automată la un apel nominal.

În această regiune, ”miliţiile populare voluntare” au fost înfiinţate în primele săptămâni ale invaziei ruse a Ucrainei.

ATACURI CU DRONE

Un purtărtor de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunţă că ”totul se face cu respectarea legii”.

”Este vorba despre măsuri necesare în contextul unor atacuri, atentate comise de pe teritoriul ucrainean”, a declarat el presei.

Regiunile ruse de la frontiera cu Ucraina înregistrează, de mai multe luni, o creştere a unor atacuri cu drone orchestrate de Kiev, acuză Moscova.

Confrunătri armate şi bombardamente au avut loc în mai multe sate din apropierea frontierei Rusiei cu Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.