Sicriul Reginei Elizabeth II a fost coborât luni seară în cripta regală din Capela St George de la Castelul Windsor. Membrii familiei regale, inclusiv regele Charles, au revenit la capelă pentru înmormântarea reginei, ceremonie ale cărei detalii nu au fost dezvăluite, Palatul Buckingham numindu-o ”un eveniment de familie profund personal”, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Membrii Familiei Regale au revenit la capela St George pentru slujba privată de înmormântare a Reginei Elizabeth II
CITEȘTE ȘI UPDATE Funeraliile Reginei Elizabeth II - După procesiunea de la Wellington Arch, sicriul părăseşte Londra şi se îndreaptă către destinaţia finală, Windsor, în aplauzele mulţimilor - FOTO/ VIDEO
CITEȘTE ȘI Elizabeth a II-a pleacă pe ultimul drum, în bătăile Big Ben
Cel mai vechi monarh european, regina Margrethe a II-a a Danemarcei, aşezată în faţa celui mai nou monarh din Europa, Charles al III-lea, la ceremonia de la Abaţia Westminster
CITEȘTE ȘI Cel mai vechi monarh european, regina Margrethe a II-a a Danemarcei, aşezată în faţa celui mai nou monarh din Europa, Charles al III-lea, la ceremonia de la Abaţia Westminster
CITEȘTE ȘI Liz Truss citeşte, în cadrul ceremoniei de la Abaţia Westminster. din Evanghelia Sf Ioan; imnurile, alese din cauza importanţei lor pentru Elizabeth a II-a

CITEȘTE ȘI Sicriul lui Elizabeth a II-a, adus la Abaţia Westminster - FOTO

CITEȘTE ȘI Prinţul George şi Prinţesa Charlotte vor participa la înmormântarea Reginei Elizabeth II/ Expunerea sicriului la Westminster Hall s-a încheiat/ Ultima persoană care a trecut pe la catafalc afirmă că se simte ”privilegiată”

 

UPDATE - Membrii Familiei Regale, în frunte cu Regele Charles III, au revenit, luni seară, la capela St George de la Windsor, pentru slujba privată de înmormântare a Reginei Elizabeth II.

Detallile ceremoniei nu au fost dezvăluite, Palatul Buckingham numindu-o ”un eveniment de familie profund personal”.

UPDATE - Regina Elizabeth II este al 11-lea fost monarh care este înmormântat în capela din Castelul Windsor. Ea va fi înmormântată alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, Regina Mamă şi de sora ei Margaret, precum şi de soţul ei, Prinţul Philip.

Pe lespedea de marmură a mormântului ei va fi gravat: "Elizabeth II 1926-2022".

UPDATE - Convoiul funerar care transporta sicriul Reginei Elizabeth II a sosit la Shaw Farm Gate din Albert Road, Windsor, potrivit The Guardian.

O procesiune funerară deja formată se îndreaptă spre Long Walk, un drum de 4,5 km, până la Castelul Windsor pentru o slujbă la Capela St George.

Membrii forţelor armate s-au alăturat poliţiei, stând de pază pe traseu.

Mii de persoane se află de-a lungul Long Walk până la castel, iar autorităţile avertizează că traseul este acum închis şi nu mai poate permite accesul altor vizitatori.

 

UPDATE - Partea publică a înmormântării reginei Elizabeth a II-a s-a încheiat după un ceremonial care a durat o oră, punctat de lecturi biblice şi imnuri religioase.

Imensa abaţie s-a cufundat în două minute de reculegere, alături de întregul Regat Unit, un ultim omagiu adus fostei suverane.

Are loc o nouă procesiune, până la Arcul Wellington, la Hyde Park Corner, în centrul Londrei.

Sicriul reginei este dus la Windsor.

Marinarii poartă sicriul reginei pe afet, în bătăile Big Ben şi salve de tun.

UPDATE - Sicriul a părăsit Westminster Hall învelit în stindardul regal şi cu coroana imperială, sceptrul şi orbul pe el.

O coroană de flori roz a fost depusă pe siciru.

Afetul pe care a fost depus sicriul reginei defuncte a fost tras de 142 de marinari.

El a fost urmat de către cei patru copii ai fostei suverane.

Regina Victoria a încredinţat, în 1901, Marinei onoarea de a păzi sicriul regal sau rămăşiţele unor oameni de stat importanţi, ca  Winston Churchill.

Regele Charles al II-lea a sosit la Westminster Hall împreună cu prinţul William.

Noul rege a traversat în aplauzele mulţimii pentru a se duce la Westminster Hall, iar apoi la Abaţia Westminster, unde are loc ceremonia de înmormântare a mamei sale.

El a venit cu maşină neagră, cu steagul regal arborat, împreună cu fiul său mai mare, William.

Câteva momente mai târziu au sosit nepoţii reginei.

Noua prinţesă de Walles, Kate, şi cei doi copii mai mari, George şi Charlotte, au sosit cu altă maşină.

Regina Camilla a sosit după ei.

Harry a sosit mai devreme, împreună cu soţia sa, Meghan, şi copiii lor.

După Emmanuel Macron şi Joe Biden, la Abaţia Westminster au sosit foştii premieri Boris Johnson şi Theresa May, cu o jumătate de oră înainte de începerea ceremoniei.

Ei au fost urmaţi de foştii premieri Gordon Brown şi Tony Blair, însoţiţi de către soţii.

Liz Truss, numită premier de către Elizabeth a II-a cu două zile înainte să moară, a salutat, la rândul ei, autorităţile religioase.

Şefii de stat invitaţi la ceremonie au sosit cu o oră înainte ca aceasta să înceapă.

Emmanuel Macron a sosit împreună cu soţia sa, Brigitte, iar Joe Biden împreună cu Jill.

Spre deosebire de alţi şefi de stat, Joe Biden a sosit la abaţia regală cu o limuzină.

Mii de britanici s-au adunat în jurul gardurilor abaţiei, în care se află 2.000 de invitaţi.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Funeraliile de stat, primele de la moartea lui Winston Churchill, în 1965, urmează să aibă loc luni, la ora 12.00, la Abaţia Westminster, în prezenţa a peste 2.000 de invitaţi, inclusiv sute de demnitari străini şi capete încoronate.

Porţile Westminster Hall se vor închide pentru public la ora 06:30, pentru ca sicriul reginei să fie pregătit pentru a fi mutat la Westminster Abbey, abaţia urmând să fie deschisă la ora 08.00 pentru invitaţii la înmormântare.

O procesiune va însoţi sicriul de la Westminster Hall până la mănăstire. Parcursul va dura mai puţin de 10 minute, iar pe  traseu vor fi aliniai membri ai Royal Navy şi Royal Marines. Aproximativ 200 de muzicieni vor fi prezenţi, inclusiv cimpoieri şi toboşari din regimentele scoţiene şi irlandeze. În urma cortegiului se vor afla regele Charles III si membrii familiei regale.

 

La slujba de înmormântare vor vorbi premierul Liz Truss şi Patricia Scotland, secretarul general al Commonwealth-ului. Arhiepiscopul de Canterbury, Preasfinţitul Justin Welby, va ţine predica.

După ”Last Post” - omagiul militarilor căzuţi în luptă în armata britanică” - se păstrează un moment de reculegere, în jurul orei 13.55.

După funeralii, sicriul este urcat pe un afet  de tunşi purtat în procesiune în capitala britanică, până la Arcul Wellington, situat la Hyde Park Corner, unde va fi transferat într-un dric.

Sicriul va fi apoi dus la Windsor, la Capela St Georges, pe Long Walk, o alee spectaculoasă care traversează domeniul până la castel, iar ceremonia care va avea loc după aceea va fi transmisă în direct.

O slujbă religioasă urmează să aibă loc, la ora 17.00, la Capelă, în prezenţa a peste 800 de persoane, înaintea ceremoniei de înmormântarei, rezervată membrilor apropiaţi ai familiei, fără fotografi şi camere de luat vederi.

Bijutierul coroanei va îndepărta Coroana Statului Imperial, globul şi sceptrul, care se sprijină deasupra sicriului, şi le va aşeza pe altar.

Sicriul reginei va fi depus în Capela regelui George al VI-lea, o anexă a capelei principale, în care se află tatăl şi mama reginei, dar şi cenuşa surorii sale, prinţesa Margaret.

Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa binecuvântarea, care va fi urmată de imnul "God Save The King".

Sicriul prinţului Philipp, care se află în prezent în Castelul regal, urmează să fie adus în capelă, lângă cel al reginei.

La funeralii vor fi prezenţi, printre alţii, preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von. der Leyen şi preşedintele Consiliului European Charles Michel.

Vor fi prezenţi şi preşedinţii turci Recep Tayyip Erdogan şi brazilianul Jair Bolsonaro, împăratul japonez Naruhito pentru prima sa călătorie în străinătate de la urcarea pe tron ​​în 2019. Era aăteptat şi prinţul saudit Mohammed ben Salman, însă surse din cadrul Foreign Office citate de The Guardian afirmă că acesta nu va mai veni la Londra Arabia Suadită urmând să fie reprezezentată de Prinţul Turki bin Mohammed al Saud.

La ceremonii va veni şi Juan Carlos I, care a abdicat în 2014 şi acum trăieşte în exil în Emiratele Arabe Unite.

Siria, Venezuela, Afganistanul, Myanmar, Rusia şi Belarus nu au fost invitate - în timp ce Iranului, Coreei de Nord şi celor din Nicaragua li s-a cerut să trimită doar un diplomat de rang înalt.

La funeralii vor fi prezenţi şi preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Principele Consort Radu.

Regina Elizabeth II a murit în 8 septembrie, la 96 de ani, după 70 de domnie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.