Regina Consoartă Camilla va purta Coroana Reginei Maria la încoronarea ei şi a Regelui Charles III, la începutul lunii mai, a anunţat, marţi, Palatul Buckingham, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coroana are mai mult de un secol şi a fost comandată de Regina Maria pentru încoronarea sa din 1911 alături de Regele George al V-lea. Aceasta va fi modificată pentru ceremonia istorică din 6 mai.

Este prima dată în istoria recentă când o coroană existentă va fi folosită pentru încoronarea unui consort în loc să fie făcută o nouă comandă, potrivit Palatului.

Oficialii au precizat că această mutare a fost făcută "în interesul sustenabilităţii şi eficienţei".

Coroana va fi refăcută cu mai multe diamante Cullinan - tăiate din ceea ce a fost cel mai mare diamant extras vreodată când a fost descoperit în Africa de Sud în 1905 - în semn de omagiu pentru regretata Regină Elisabeth II.

Diamantele au făcut parte din colecţia sa personală de bijuterii timp de mulţi ani şi le-a purtat adesea ca broşe.

Unele dintre diamante au fost montate în coroana Reginei Maria pentru încoronarea din 1911 şi pentru încoronarea Regelui George al VI-lea în 1937, când a fost purtată ca un cerc regal.

Coroana a fost scoasă din expoziţia sa obişnuită de la Turnul Londrei pentru a fi modificată. Lucrarea va include şi alte câteva modificări şi adăugiri minore efectuate de bijutierul coroanei.

Patru dintre cele opt arcuri detaşabile vor fi îndepărtate pentru a crea o nouă impresie, diferită de cea din 1911.

Regele Charles III va purta Coroana Sfântului Eduard pentru slujba de încoronare de la Westminster Abbey. Aceasta a fost deja modificată şi readusă în Turnul Londrei.

Camilla, în vârstă de 75 de ani, a fost nevoită să se retragă de la evenimentele publice din această săptămână după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.