Raiduri aeriene ale regimului sirian continuau duminică în Ghouta de Est, la o zi după adoptarea prin vot unanim a unei rezoluţii de către Consiliul de Securitate al ONU care cere un armistiţiu ”fără întârziere” în acest fief rebel, a anunţat un ONG, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Raidurile s-au reluat duminică dimineaţa, prin două atacuri asupra sectorului Chifouniya, la periferia Duma”, principalul oraş din Ghouta de Est, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR).

În şapte zile de atacuri aeriene şi de tiruri de artilerie în Ghouta de Est au fost omorâţi 519 civili - inclusiv peste 100 de copii - potrivit SOHR.

Această zonă, ultimul bastion rebel de la porţile Damascului, este ţinta, de la 19 februarie, a unei operaţiuni militare de anvergură a regimului lui Bashar al-Assad.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă o rezoluţie care reclamă ”fără întârziere” un armistiţiu umanitar de o lună în Siria, care să permită livrarea de ajutoare umanitare şi evacuarea răniţilor grav.

Directorul SOHR Rami Abdel Rahman a raportat totodată tiruri de obuze şi de artilerie asupra altor cel puţin trei localităţi în Ghouta de Est, între care şi oraşul Duma.

Un corespindent AFP prezent la Duma a putut să audă raiduri aeriene şi tiruri de artilerie.

Abdel Rahman a mai declarat că ”înfruntări între forţele regimului şi grupul rebel ”Jaish al-Islam" au avut loc ”în sudul Ghoutei” de Est. Confruntări de acest fel au loc zilnic pe front, a explicat el.

Campania de bombardamente a regimului asupra Ghoutei de Est - de o intensitate rară chiar şi în această ţară devastată de război din 2011, soldat cu 340.000 de morţi - a fost lansată îanintea unei ofensive terestre menite să recucerească această regiune care nu se află sub controlul său încă de la începutul conflictului.

Mohamed Allouche, un reprezentant al Jaish al-Islam, una dintre cele două principale grupări rebele în Ghouta de Est, a anunţat pe Twitter raiduri la Chifouniya şi ”tentative de asalturi” ale regimului, cărora rebelii au reuşit să le opună rezistenţă.

O serie de armistiţii temporare au fost implemenate în Siria. Intrarea lor în vigoare şi respectarea lor de către beligeranţi poate să necesite uneori timp, iar ele sfârşesc adesea prin a fi încălcate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.