Regimul nord-coreean a lansat miercuri dimineaţă o nouă rachetă balistică cu rază medie de acţiune din portul estic Sinpo, care s-a prăbuşit după aproximativ 60 de kilometri de zbor în Marea Japoniei, potrivit oficialilor de la Washington şi Seul, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, lansarea rachetei balistice are loc cu doar o zi înainte de o întâlnire mult aşteptată între preşedintele Chinei, Xi Jinping, şi liderul Statelor Unite, Donald Trump. Cei doi lideri ar urma să discute inclusiv despre ameninţarea reprezentată de programul nuclear dezvoltat de Phenian.

Această lansare reprezintă o nouă încălcare a rezoluţiei Naţiunilor Unite.

Secretarul Rex Tillerson a spus că este vorba de ”încă o lansare” a unei rachete balistice cu rază medie de acţiune.

”Statele Unite au vorbit destul despre Coreea de Nord. Nu mai avem niciun comentariu”.

Comandamentul Pacific al SUA a anunţat că este vorba de o rachetă balistică cu rază medie de acţiune KN-15.

De asemenea, militarii au concluzionat că ultima lansare nu reprezintă o ameninţare pentru Statele Unite.

Japonia a catalogat lansarea drept o nouă provocare, în vreme ce sud-coreenii au condamnat o ”provocare clară” la adresa Naţiunilor Unite şi o ”ameninţare la adresa păcii şi siguranţei comunităţii internaţionale, precum şi a peninsulei Coreene”.

Luna trecută, regimul nord-coreean a lansat patru rachete balistice înspre Marea Japoniei din regiunea Tongchang-ri, situată în apropiere de graniţa cu China.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a spus că este vorba de o ”nouă etapă de ameninţare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.