Regele saudit Salman le-a spus sâmbătă liderilor G20 că ei trebuie să facă eforturi pentru un acces convenabil şi echitabil la vaccinurile anti-Covid-19 şi la alte instrumente în combaterea pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Reuters, el a declarat. „Deşi suntem optimişti privind progresul făcut în dezvoltarea vaccinurilor, a tratamentelor şi instrumentelor de diagnosticare pentru Covid-19, trebuie să facem eforturi pentru a crea condiţiile pentru un acces convenabil şi echitabil la aceste instrumente pentru toţi oamenii”.

El a făcut aceste remarci în debutul întâlnirii liderilor celor mai puternice 20 de economii din lume.

Regele Salman a spus că liderii G20 au demonstrat abilitatea de a colabora împotriva Covid-19.

„Grupul şi-a demonstrat puterea şi abilitatea de a coopera pentru a reduce efectele pandemiei în lume”, a scris el pe Twitter, potrivit arabnews.com. „Este responsabilitatea tuturor să avansăm spre un viitor mai bun, mai sănătos şi mai prosper pentru toţi”.

Reuniunea din 21-22 noiembrie are loc prin sistem de videoconferinţă şi este prezidată de regele Salman al Arabiei Saudite. Discuţiile sunt concentrate pe combaterea pandemiei şi relansarea creşterii economice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.