Regele Muhammad V al Malaeziei, în vârstă de 49 de ani, a abdicat, duminică, a anunţat Palatul Naţional, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este prima dată când un monarh al Malaeziei renunţă la tron înainte de încheierea mandatului de cinci ani.

Muhammad V este al 15-lea rege ales al Malaeziei, de la declararea independenţei acestei ţări, în 1957. Muhammad V, care este şi sultanul statului Kelantan, a fost ales în octombrie 2016.

Potrivit dw.com, recent, regele şi-a luat liber o perioadă, invocând motive medicale. Însă în ultimele săptămâni, au apărut zvonuri că s-ar fi căsătorit cu o fostă miss Moscova.

Malaisia este un stat cu monarhie constituţională electivă. Regele, Yang di-Pertuan Agong, este ales din cinci în cinci ani sau în momentul în care postul devine vacant, de către un consiliu special. Doar conducători, membri ai unor familii islamice de sute de ani, sunt eligibili să devină regi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.