Vizita Regelui Charles al III-lea în Franţa, programată iniţial pentru luna martie şi apoi amânată din cauza manifestaţiilor împotriva reformei pensiilor, ar urma să aibă loc în septembrie, potrivit publicaţiei franceze Sud-Ouest, citată de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Regele şi soţia sa Camilla Parker Bowles vor fi primiţi de Emmanuel Macron în jurul datei de 20 septembrie, potrivit cotidianului.

Palatul Elysée nu a dorit să confirme deocamdată această informaţie.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În principiu, vor fi menţinute liniile generale ale programului anunţat în martie. După o recepţie oficială la Palatul Élysée, urmată de un dineu la Versailles, cuplul regal va face o escală la Bordeaux. Potrivit unor informaţii, serviciile de securitate britanice s-ar fi întors în oraş încă din luna iulie pentru a cerceta terenul.

În primăvara anului trecut, vizita din perioada 26-29 martie a fost anulată din cauza tulburărilor sociale din Franţa legate de reforma pensiilor. Potrivit Downing Street, decizia a fost luată la cererea lui Emmanuel Macron. La rândul său, Palatul Élysée a evocat o decizie comună, care a fost luată în timpul "unei conversaţii telefonice între preşedintele Republicii şi rege", pentru "a putea să-l întâmpine pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea în condiţii care corespund relaţiei de prietenie" dintre cele două ţări. Vizita va fi reprogramată "cât mai curând posibil", a adăugat atunci Preşedinţia franceză. Regele Charles şi regina Camilla aşteaptă cu nerăbdare să meargă în Franţa "de îndată ce va fi stabilită o nouă dată", a precizat, la rândul său, Palatul Buckingham.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.