Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, primul lider arab care a vizitat Casa Albă de la începutul războiului din Gaza, în octombrie, s-a despărţit de gazda sa, preşedintele Joe Biden, în privinţa unor probleme cheie, în timpul unei apariţii comune de luni, transmite CNN. Abdullah a făcut un apel pentru o "încetare durabilă a focului" în Gaza, care să pună capăt luptelor actuale şi a declarat că este esenţial ca principala agenţie a Naţiunilor Unite responsabilă pentru Gaza să continue să primească finanţare după ce SUA şi alte naţiuni şi-au retras sprijinul luna trecută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Biden nu a făcut apel la o încetare permanentă a focului, iar administraţia sa a retras finanţarea agenţiei din cauza acuzaţiilor că unii dintre membrii personalului său au fost implicaţi în atacul Hamas din 7 octombrie împotriva Israelului.
 
Disensiunile deschise dintre Biden şi Abdullah au subliniat echilibrul diplomatic delicat cu care se confruntă preşedintele, în timp ce războiul din Gaza intră în a cincea lună.
 
Vorbind din Cross Hall de la Casa Albă, Abdullah a declarat că o operaţiune terestră în Rafah, pe care Israelul a anticipat-o în ultimele zile, ar însemna devastare.
 
"Nu putem sta deoparte şi lăsa ca acest lucru să continue. Avem nevoie de o încetare a focului de durată acum. Acest război trebuie să se încheie", a spus el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.