Regatul Unit le-a sancţionat vineri pe cele două fiice ale preşedintelui rus Vladimir Putin şi pe fiica şefului dplomaţiei ruse Serghei Lavrov, din cauza invaziei ruse a Ucrainei, precizând că vrea să atace ”stilul de viaţă luxos al cercului apropiat Kremlinului”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra urmează astfel exemplul Statelor Unite şi Uniunii Europene (UE) şi le vizează pe Katerina Tihonova şi Maria Voronţova, fiicele lui Vladimir Putin cu prima sa soţie, Liudmila.

Ele nu mai au voie să intre pe teritoriul britanic, iar orice eventual activ pe care-l deţin în regat urmează să fie blocat.

Londra o sancţionează, de asemenea, pe Ekaterina Vinokurova, fiica lui Serghei Lavrov, după ce a sancţionat-o deja pe fiica presupusei amante a acestuia, Polina Kovaleva.

Sancţiunile deja aplicate Rusiei urmează să provocace o criză fără precedent de la căderea URSS, subliniază ministrul britanic de Externe Liz Truss, care estimează că este necesară impunerea unor noi sanţăciuni.

”Prin intermediul G7, acţionăm împeună cu partenerii noştri să punem capăt consumului de energie rusă şi să dăm astfel o lovitură capacităţii lui Putin de a-şi finanţa invazia ilegală şi nejustificată a Ucrainei”, dă asigurri într-un comunicat Truss.

Londra, care a anunţat că vrea să pună capăt în acest an oricărei achiziţii de petrol sau cărbune ruseşti, iar ulterior de gaze naturale ruseşti, pledează ca Uniunea Europeană (UE) să-şi reducă dependenţa de hidrocarburi ruseşti.

Acest subiect urmează să fie abordat vineri de către premierul britanc Boris Johnson cu cancelarul german Olaf Scholz, pe care-l primeţte la Downing Street.

Potrvit site-ului Kremlinului, Maria s-a născut în 1985, înainte ca familia Putin să se mute la Dresda, în Germania de Est, unde Vladimir Putin a fost trmis ca agent KGB.

Katerina s-a născut în anul următor, în acest oraş german.

Vladimir Putin a dezvăluit, prin câteva declaraţii rare, în decursul anilor, că fiicele sale au primit o educaţie superioară în Rusia, vorbesc mai multe limbi europene şi trăiesc în Rusia.

În afară de aceste câteva informaţii, Kremlinul a păstrat viaţa familiei lui Vladimir Putin în afara sferei publice.

Potrivit unor publicaţii ruse, Maria Voronţova este endocrinolog şi lucrează la o mare întreprindere de cercetare medicală care se concentrează asupra unor tratamente împotriva cancerului şi care are legături cu statul rus.

Presa rusă scrie că Katerina Tihonova este o matematiciană care conduce o fundaţie ştiinţifică şi tehnologică afiliată principalei universităţi de stat din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.