Călătorii care sosesc în Regatul Unit şi sunt vizaţi de carantină sau ”cazurile de contact” ale unei persoane testate pozitiv cu covid-19 este necesar să se izoleze timp de zece zile - şi nu 14 zile -, au anunţat vineri cei patru medici-şefi britanici, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După ce am examinat ultimele date, suntem convinşi acum că putem reduce numărul zilelor de izolare de la 14 la zece”, au anunţat într-un comunicat comun medicii-şefi ai celor patru provincii britanice.

Regatul Unit, care înregistrează peste 63.000 de morţi din cauza covid-19, este cea mai afectată ţară europeană de pandemie, urmată de Italia.

Această modificare urmează să intre în vigoate - începând de luni, la ora 0.01 locală (2.01, ora României) - în Anglia, Scoţia, Irlanda de Nord.

Ţara Galilor a implementat deja această măsură.

”Izolarea - indiferent că este vorba despre cazuri de contact identificate de serviciul de urmărire sau despre călători care vin din străinătate şi sunt supuşi unei carantine - este estenţială în reducerea răspândirii covid-19”, se arată în comunicat, în care cei patru îndeamnă persoanele vizate să rămână acasă în această perioadă, chiar dacă ea a fost scurtată.

Guvernul lui Boris Johnson anunţa la sfârşitul lui noiembrie că, începând de la 15 decembrie, călătorii care sosesc în Anglia cu avionul, feribotul sau trenul pot ieşi din carantină dacă fac dovada unei depistări negative cu covid-19, realizată la cinci zile după ce au sosit.

Ei este necesar să-şi rezerve această depistare înainte de călătorie şi să rămână izolaţi înainte de a fi testaţi şi totodată să plătească ei înşişi această depistare, care este necesar să fie realizată în sectorul privat şi care costă între 65 şi 120 de lire sterline (73-135 de euro).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.