Regatul Unit urmează să plătească 47,5 miliarde de euro Uniunii Europene - în vederea încheierii socotelilor financiare post-Brexit, potrivit UE, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un raport bugtar UE privind anul 2020 se arată că Londra datorează această sumă în virtutea unei serii de prevederi ale unor articole pe care cele două părţi le-au accept în cadrul Acordului Retragerii regatului Unit din Uniunea Europeană.

Însă Trezoreria britanică insistă asupra faptului că încheierea socotelilor Brexitului vizează osumă cuprinsă între 40,74 şi 45,40 miliarde de euro, scrie în ediţia de jo Financial Times (FT).

Contactată de Reuters, trezoreria nu a răspuns.

O primă plată - în valoare de 6,8 miliatrde de euro - urmează să fie efectuată în 2021, iar restul sumei urmează să fie achitată ulterior, se arată în raportul UE.

Suma de 47,5 miliarde de euro este cu mult mai mare decât cea estimată de britanici.

Office for Budget Responsibility estima, într-un raport cu privire la previziuni economice şi bugetare din martie 2018, această sumă la 41,4 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.