Rebelii houthi din Yemen au revendicat vineri responsabilitatea pentru noi atacuri cu rachete împotriva Israelului, după ce armata israeliană a declarat că a interceptat o rachetă deasupra Mării Roşii, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, houthiştii au afirmat că au "efectuat o operaţiune militară împotriva unor ţinte specifice ale inamicului israelian (...), cu rachete balistice". 

Armata israeliană a declarat că sistemul său de apărare aeriană a interceptat "o rachetă sol-sol care se apropia de teritoriul israelian în zona Mării Roşii".

Houthi, susţinuţi de Iran, au adăugat că "nu vor ezita să desfăşoare noi operaţiuni militare împotriva inamicului sionist pe uscat şi pe mare până când agresiunea împotriva Fâşiei Gaza va înceta şi blocada impusă de Israel va fi ridicată".

Pretinzând că acţionează "în semn de solidaritate" cu palestinienii din Gaza, houthi au lansat mai multe atacuri cu drone şi rachete împotriva Israelului de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, la 7 octombrie.

În ultimele săptămâni, rebelii, care controlează zone întinse din Yemenul devastat de război, au intensificat atacurile asupra navelor din Marea Roşie şi Golful Aden, pasaje cheie pentru comerţul mondial.

Joi, armata americană a doborât o dronă în largul coastelor Yemenului şi a distrus o dronă încărcată cu explozibili în Marea Roşie. Comandamentul militar american din Orientul Mijlociu a anunţat, de asemenea, că houthi au lansat două rachete îndreptate spre Golful Aden.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.