Rebelii houthi din Yemen au revendicat responsabilitatea pentru un atac cu rachete balistice asupra oraşului Eilat din sudul Israelului, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au raportat că un vehicul aerian fără pilot a lovit o clădire civilă din Eilat, miercuri.

”Identitatea vehiculului şi detaliile incidentului sunt investigate”, a afirmat IDF.

Într-o declaraţie video, purtătorul de cuvânt al armatei houthi, generalul de brigadă Yehya Saree, a susţinut că forţele houthi au tras ”un număr de rachete balistice asupra unui număr de diferite ţinte” în jurul Eilat-ului.

”Operaţiunea a avut succes şi a dus a lovirea directă a ţintelor alese, chiar dacă duşmanul ţine secretă situaţia, forţele armate yemenite vor continua operaţiunile în sprijinul oamenilor din Gaza până când agresiunea israeliană din Gaza va înceta”, a afirmat Saree.

În conferinţe de presă separate care au avut loc joi seară, purtătorul de cuvânt al IDF Daniel Hagari şi ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, au afirmat că incidentul este încă investigat.

Anterior, în cursul acestei săptămâni, rebelii houthi au revendicat mai multe atacuri cu rachete şi drone împotriva Israelului şi au avertizat că vor urma alte lovituri.

Miercuri, Israelul a susţinut că a interceptat o rachetă lansată spre Israel din regiunea Mării Roşii folosind sistemul anti-rachete balistice Arrow 3, potrivit unei declaraţii comune a Ministerului Apărării şi IDF.

În declaraţie se arăta că Arrow 3 este ”unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană şi împotriva rachetelor de acest tip din lume”.

Săptămâna trecută, IDF afirma că a folosit sistemul Arrow 2 pentru a intercepta cu succes o rachetă trasă din zona Mării Roşii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.